Omefa: ‘MVO is voor ons de gewoonste zaak van de wereld’

Omefa is uitgegroeid tot een vooruitstrevende onderneming op het gebied van kunststofverwerking door middel van spuitgiettechniek, met een eigen gereedschapmakerij. Omefa is inmiddels een flexibel, geautomatiseerd bedrijf, dat bij voorkeur klanten heeft waarmee samen van A tot Z naar een optimale oplossing kan worden gezocht.

K 2010 voorbeschouwing

In 2010 geldt weer: ‘It’s K time!’ – van 27 oktober tot en met 3 november ontmoet de internationale kunststof- en rubberindustrie elkaar tijdens K 2010, ’s werelds grootste vakbeurs voor deze branche. Messe Düsseldorf verwacht ruim meer dan 200.000 bezoekers en die hoeven zich niet te vervelen: rond de 3.000 exposanten van over de hele wereld zorgen voor een spectaculair aanbod.

REACH nog altijd een uitdaging voor de industrie

In hoeverre zal REACH de chemische industrie in de EU daadwerkelijk veranderen? Welke voordelen zullen alle studies en gezamenlijke beslissingen binnen de informatie-uitwisselingsfora voor stoffen (SIEF’s) hebben voor de industrie, voor de afzonderlijke bedrijven, voor de burgers van de Europese Unie en voor het milieu?

Interessant besparingspotentieel met C-FIT matrijstechnologie

Laaiend enthousiast zijn ze bij Momexx over de nieuwe techniek, die het bedrijf tijdens ­Kunststoffen 2010 in Veldhoven zal tonen. Het betreft de nieuwe C-FIT matrijstechnologie, maar wat is er ­bekend over deze nieuwe matrijstechnologie?

ECON ontwikkelt gecombineerd granuleersysteem voor WPC’s

Naast de succesvolle onderwatergranuleersystemen, biedt ECON nu een geheel nieuw ontwikkeld granuleersysteem, dat met name geschikt is voor de verwerking van compounds met hout en natuurlijke vezel. Om het aantal toepassingen zo breed mogelijk te maken, heeft ECON een gecombineerd lucht- en onderwatergranuleersysteem ontwikkeld. Een uniek systeem, dat een aantal opmerkelijke voordelen kent.