Beursspecial Kunststoffen 2010

Ruim tweehonderd specialistische bedrijven uit Nederland, België en Duitsland presenteren zich tijdens de altijd goed bezochte kunststoffenbeurs in Veldhoven. Een aantal van hen presenteert zich alvast in deze ruime voorbeschouwing. Verder treft u bij dit nummer een handige losse beursbijlage, met alle informatie voor een geslaagd beursbezoek.

Inventiviteit en innovatie zijn onze drijfveren om te ondernemen

Het Limburgse Mareco is een bedrijf met diverse specialisaties onder één dak. Eind jaren dertig begonnen als gereedschapmakerij kan deze onderneming naast hoogwaardig spuitgieten inmiddels bogen op een prototyping-tak, een moldflow-tak en is het sinds kort ook gespecialiseerd in de 3D laserlastechniek. Daarmee is het in staat de klant in een ‘one stop shopping’-omgeving optimaal te bedienen.

Makrolon Hygard polycarbonaatplaten

Veel nieuwe mogelijkheden dankzij kogel- en inbraakwerend kunststof veiligheidsglas.

Meer winstmarge met nieuwe diensten

Op steeds meer producten zitten kleinere of helemaal geen winstmarges. Bovendien is het vaak moeilijk er onderscheidend vermogen mee te bereiken ten opzichte van de concurrent. Logisch dus eigenlijk om als ondernemer aandacht te besteden aan toegevoegde diensten of vernieuwing van dergelijke diensten.

Pragmatisme en ander advies om de deadlines van REACH te halen

Veel chemiebedrijven die actief zijn in de Europese Unie, zijn momenteel hard aan het werk in SIEF's (informatie-uitwisselingsfora voor stoffen) om vóór 30 november 2010 hun gezamenlijke registratie voor REACH in te dienen. Volgens vertegenwoordigers van diverse is pragmatisch zijn in alles wat u doet, de sleutel tot succesvol werken in een SIEF.