Netwerken sterk bepalend voor een gezonde orderportefeuille

Spuitgietbedrijf NP Plastics heeft brede kennis opgedaan in het verwerken van velerlei kunststoffen. Daarbij ligt de focus op een goede relatie met de klant. NP Plastics heeft geen grote of kleine klanten, alleen belangrijke klanten, is dan ook het uitgangspunt. Kunststof Magazine sprak met directeur Bas Pot.

Tien aanbevelingen voor verbetering afvalverwerking van...

Er ligt een grote uitdaging om te komen tot een volledige terugwinning van kunststofafval. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, waarvan mechanische recycling nog steeds een heel belangrijke is. EuPR publiceerde over dit onderwerp een strategisch rapport, met daarin tien aanbevelingen voor verbetering afvalverwerking van kunststoffen.

Eerste deel van de driedelige serie over energiebesparing

Kunststofverwerkers zijn ware energieverslinders. Nu zijn er best veel oplossingen voorhanden, maar waar moet je beginnen? Wat levert het meest op? Welke subsidies zijn er? Om daarin duidelijkheid te krijgen, vroegen we Gerd Teeuwen van energiespecialist Exilon BV hierover een serie artikelen te schrijven.

Metrotomografie maakt onderzoek beter en eenvoudiger

Met de introductie van een nieuw lid in de Metrotom -familie, heeft Carl Zeiss een nieuwe norm gezet voor op CT-gebaseerde coördinaten-meettechniek. De nieuwe Metrotom 800 computertomograaf werd specifiek ontwikkeld voor 3D-metingen en structurele inspecties van complexe onderdelen uit kunststof, composietmaterialen en keramiek.

ESEF 2010 toont voorzichtig positivisme

Pieter-Dirk Waltheer, Projectmanager ESEF: 'Je merkt dat de exposanten enthousiast zijn. Dit kan ook niet anders, want ze hebben meer bezoekers gesproken dan in 2008'

Is uw klant nog koning?