Batelaan Kunststoffen ziet MVO als vanzelfsprekend

Van het aantal kunststofverwerkende bedrijven in Nederland is het grootste aantal spuitgieter. Een andere tak van sport is thermovormen. Bedrijven in Nederland, die als activiteit thermovormen hebben, zijn er niet zoveel. ‘Misschien zo’n tachtig’, zegt Annelies Batelaan, directeur van Batelaan Kunststoffen BV. Kunststof Magazine was met haar in gesprek over dit thermovormbedrijf, waar – naast kwaliteit – MVO hoog in het vaandel staat.

Voorbeschouwing ESEF Techni-Show

‘Doe ik het zelf of laat ik het doen?’ Dat is in deze tijd dé vraag van de maakindustrie. Van 9 tot en met 12 maart staat de succesvolle combinatie van ESEF, vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden en engineering, en Techni-Show, vakbeurs voor industriële productietechnieken, in het teken van het antwoord op die vraag. In dit nummer een uitgebreide voorbeschouwing.

Doorbraak in thermoset direct compounding-technologie

Tijdens een gezamenlijke persconferentie op de beurs Composites Europe is een doorbraak bekendgemaakt op het gebied van direct compounding-technologie — van grondstoffen tot composieten en onderdelen.

Innovatieve MRS-extruder spaart energie- en onderhoudskosten

Door het wegvallen van een kristallisatie- en droogeenheid en onder toepassing van een eenvoudig vacuüm biedt de nieuwe MRS-extruder van de Gneuß Kunststofftechnik GmbH het een overtuigende besparing op energie. De Multi Rotation System (MRS) extruder heft zijn kwaliteiten al in verscheidene installaties voor de productie van verpakkingsfolies bewezen.

Inkopers: Kinderen van de rekening