20e Jaargang, nummer 9-2009

Bedrijfsreportage

We zijn te gast bij De Wit Plastic, een spuitgietbedrijf gevestigd in het Brabantse Rucphen. Het is één van de zusterbedrijven, naast spuitgieter Else Plastic en ontwerp/
engineering en matrijzenmakerij ProProduct. Aan het woord is Everhard van Westendorp, een van de directeuren, die aangeeft dat samenwerking met leveranciers én met klanten belangrijke meerwaarde oplevert.

Serie

De start van een serie artikelen over Lean Management. Verspilling uitbannen is noodzakelijk om te overleven.

Techniek

Om voorafgaand aan het PIM-proces de kwaliteit van feedstock batches snel en betrouwbaar te kunnen beoordelen, blijkt de druk van spuitgietmachines bij de overgang naar nadruk betrouwbare en betekenisvolle informatie te kunnen verschaffen. Arburg ontwikkelde op basis hiervan een effectief testsysteem voor PIM-feedstock.

Onderscheidingen

Het Dutch Polymer Institute (DPI), één van de nationale topinstituten waarin op het gebied van polymeren universiteiten samenwerken met bedrijven, kent aan ‘rising stars’ in het vakgebied een onderzoeksbudget van één miljoen euro toe: het DPI Fellowship. Theo Dingemans van de Technische Universiteit Delft is verkozen tot eerste Fellow.

Jaaroverzicht 2009

Overzicht van alle in 2009 geplaatste artikelen. De redactie van Kunststof Magazine wenst u een voorspoedig en positief 2010!