20e Jaargang, nummer 6-2009

Bedrijfsreportage

Er broeit iets heel bijzonders bij Plastinum Polymer Technologies BV. Het bedrijf is er in geslaagd een technologie - waarbij uit ongesorteerd kunststofafval spuitgietgranulaat wordt gemaakt - productierijp te krijgen. Een op z’n minst opmerkelijke technologie, waarmee kunststoffen worden gemengd die eigenlijk helemaal niet mengbaar zouden moeten zijn.

Apparatuur

Een fabricageproces dat bekend staat onder de naam post-forming is een effectieve oplossing gebleken voor het produceren van enkelwandige regengoten uit PVC.

Techniek

Het Europese Rotoflex-project moet rotatiegieten op hoger niveau brengen. En het innovatieve Varysoft-systeem maakt de productie van soft touch componenten eenvoudiger.

Beurzen

Eind september komt de kunststofindustrie weer bijeen tijden de jaarlijkse Kunststoffenbeurs in Veldhoven. Verder een voorbeschouwing op de vakbeurs Composites Europe in het Duitse Stuttgart.

Management

In haar rapport over de stand van zaken in de industrie ziet ING Economisch Bureau de bodem van de crisis in zicht komen. De ergste productiekrimp lijkt achter de rug. Verder een overzicht van het grote aanbod van betaalbare workshops voor MKB-bedrijven, waarmee Syntens de maakindustrie ondersteunt.

Onderzoek

Onderzoekers hebben een methode verfijnd waarmee koolstof-nanotubes geselecteerd kunnen worden door gebruik te maken van specifieke DNA-reeksen.