20e Jaargang, nummer 4-2009

Bedrijfsreportage

Synbra Technology is een absolute specialist als het gaat om de fabricage van expandeerbare polystyreenkorrels (EPS), in de volksmond oneerbiedig piepschuim genoemd. Een bedrijf van formaat, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen en commercieel succes hand in hand gaan.

Techniek

Een artikel over hoe Weld-Life-Logging inzicht verschaft in het ultrasoon lasproces. En binnenkort start TNO een workshop waarin kennis over microstereolithography aan de hand van demonstraties van door bedrijven ingebrachte cases wordt overgebracht.

Beurzen

Inspirerende toepassingen te over op de Parijse composietenbeurs JEC. De
nationale verpakkingsbeurs EMPACK zag het bezoekersaantal met twintig procent stijgen en ook de polyurethaanbeurs Utech Europe 2009 is boven verwachting verlopen.

Management

Goed nieuws en slecht nieuws van onze oosterburen. De omzet van Duitse machine-exporteurs naar China stijgt, maar bijna 250 Duitse spuitgieters hebben hun activiteiten gestaakt.

Onderzoek

Het IOP Oppervlaktetechnologie houdt na vijftien jaar op te bestaan. Nieuwe initiatiefnemers staan klaar om het stokje over te nemen.

Serie

Het vierde en afsluitende deel van een serie over Product Data Management. Bij de ontwikkeling van producten wordt tegenwoordig zoveel informatie gerealiseerd, dat die al snel onbeheersbaar wordt. Product Data Management (PDM) biedt hiervoor een oplossing.