20e Jaargang, nummer 3-2009

Bedrijfsreportage

Wanneer je al sinds 1949 als onderneming in de wereld van de kunststoffen actief bent, heb je heel wat ontwikkelingen meegemaakt. Die enorme schat aan ervaring staat dan ook aan de basis van het huidige Elhi Injection Moulding BV. Het zestigjarige spuitgietbedrijf is zelfs in deze economisch sombere tijden fit gebleken.

Management

Syntens organiseert speciale workshops voor MKB-bedrijven, om die te laten zien hoe uit een proactieve marktbenadering meer kansen ontstaan. Verder een artikel over de mogelijkheden om financiële steun vanuit de Subsidieregeling ‘Polymeren’ te verkrijgen.

Beurzen

Op 13 en 14 mei vind in het Beursgebouw Eindhoven de tweejaarlijkse vakbeurs Materials Engineering plaats. Een overzichtelijk maar tegelijkertijd breed omlijst evenement, met uiteenlopende vakgebieden maar altijd op het snijpunt van innovatieve materiaaltechnologie. De slogan voor deze negende editie: geld verdienen met materiaaltechnologie.

Milieu / recycling

MIA en VAMIL zijn twee regelingen voor fiscaal gunstig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. En het Europese ENER-Plast project zoekt deelnemers.

Serie

Het derde deel van een serie over Product Data Management. Bij de ontwikkeling van producten wordt tegenwoordig zoveel informatie gerealiseerd, dat die al snel onbeheersbaar wordt. Product Data Management (PDM) biedt hiervoor een oplossing.