Bedrijfsreportage

Kijk naar het indrukwekkend rijtje aansprekende klanten en naar de net zo fraaie en innovatieve producten en je komt tot de conclusie dat ze bij productontwikkelaar Pezy Product Innovation blijkbaar veel zaken goed voor elkaar hebben. Het aantal vestigingen is inmiddels gegroeid naar drie en nog onlangs werd collega-productontwikkelaar CE Masters ingelijfd.

Onderzoek

Federplast.be en Bio-MENS organiseren de ‘Jonge Baekeland’, een jongerenprijs als stimulans voor duurzame ontwikkeling.

Techniek

Het Europese onderzoeksproject T-forM is afgesloten. Nederland leverde belangrijke bijdragen aan het realiseren van nieuwe tools voor de thermovormketen.

Apparatuur

Fabrikanten van machines voor de kunststofverwerkende industrie pakten groots uit tijdens Fakuma 2008. Bij de meeste exposanten vormen besparingsmogelijkheden een centraal thema.

Materialen

De Agrotechnology & Food Sciences Group, verbonden aan Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR), ontwikkelde een proces waarbij agrovezelhoudende kunststof als granulaat voor spuitgieten geproduceerd wordt.

Management

Marktonderzoeksbureau AMI onderzocht recentelijk de markt voor spuitgieters in Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije. Uit het onderzoek komt naar voren dat de markt voor spuitgieten in Centraal Europa groeit. En de door Syntens georganiseerde workshopcyclus ‘Succesvol Produceren’ gaat komend jaar weer van start.

Milieu / recycling

De rubber- en kunststofindustrie gaat energie besparen door verspillingen te elimineren. ‘Lean and mean manufacturing’ moet het MJA3-akkoord tot een succes maken.

Jaaroverzicht 2008

Overzicht van alle in 2008 geplaatste artikelen. De redactie van Kunststof Magazine wenst u een voorspoedig en stabiel 2009!