19e Jaargang, nummer 7-2008

Bedrijfsreportage

Aramide is de basis voor high tech materialen waarvoor zo ongeveer dagelijks nog nieuwe toepassingen worden gevonden. Wij waren op bezoek bij het hoofdkantoor van Teijin Aramid in Arnhem, waar CEO Eiso Alberda van Ekenstein ons kon vertellen hoe deze grootmacht de voordelen van een superieur product uitbuit, maar zich tegelijkertijd zeer nadrukkelijk richt op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Materialen

Plaatmaterialen ‘met een snufje art’ op basis van epoxyhars: Unique Colourcoatings brengt kunst en innovatie tot elkaar.

Beurzen

Van 14 t/m 18 oktober vind de vakbeurs Fakuma weer plaats. De negentiende editie van deze internationale vakbeurs voor kunststofverwerking in het Duitse Friedrichshafen is al sinds de start in 1981 een belangrijk internationaal podium voor de kunststofindustrie.

Techniek

Voestalpine Polynorm Plastics ontwikkelt en produceert kunststof en hybride toepassingen voor de automobielindustrie. Een prachtig voorbeeld daarvan is EASI, een composietmateriaal met staalkabels als versterking.

Apparatuur

Met als titel ‘Kunststofverwerkende machines’ publiceerde het ING Economisch Bureau / ING Lease Nederland een uitgebreid rapport over de Nederlandse markt voor spuitgiet- en extrusiemachines. Dit artikel is geheel geweid aan extrusie-apparatuur.

Onderzoek

Celanese ging op zoek naar een manier om polymeren op een natuurvriendelijker manier te produceren. Vooral de uitstoot van formaldehyde tijdens de productie is de organisatie een doorn in het oog.