19e Jaargang, nummer 5-2008

Bedrijfsreportage

Pekago viert deze maand haar 25-jarig bestaan. Het bedrijf uit Goirle heeft zich inmiddels omgevormd tot een turn key supplier voor ontwikkeling, fabricage en assemblage van behuizingen en andere componenten voor met name de high tech apparatenbouw.

Onderzoek

De DeMontfort University heeft een nieuw Rapid Manufacturing proces ontwikkeld.
En Polyol Systems BV slaagde er in een innovatief fabricageproces voor de productie van PIR-sandwichplaten neer te zetten.

Serie

Allianties kunnen investeringsbesparingen opleveren, levertijden verkorten, leveranciersbetrouwbaarheid verhogen, innovatie bevorderen en nieuwe markten opleveren. Kunststof Magazine vroeg AllianceStar mee te werken aan een serie van drie artikelen over samenwerkingsverbanden. Dit tweede deel heeft betrekking op het vormingsproces, waarbij een recente case van twee Nederlandse bedrijven uit de kunststofindustrie centraal staat.

Management

De Rabobank verwacht voor het Nederlandse bedrijfsleven in 2008 een afvlakkende -- maar nog steeds forse – omzetgroei.

Apparatuur

Met het bezoek van meer dan 4.100 bestaande klanten en prospects, kunnen de Arburg Technology Days inmiddels wel als vakbeurs bestempeld worden. Tijdens het driedaagse evenement in Arburg’s hoofdkwartier werd veel nieuws gepresenteerd.