18e Jaargang, nummer 8-2007

Bedrijfsreportage

Vrijwel alles zelf willen doen is meestal niet de aangewezen weg naar zakelijk succes. En toch heeft het in Wassenaar gevestigde bedrijf Tacx door zo ongeveer alles zelf te produceren een vooraanstaande marktpositie weten te verwerven. Het bedrijf – dat dit jaar haar vijftigjarig jubileum viert – is groot geworden dankzij de liefde voor de wielrensport.

Recycling

De Europese kunststofindustrie levert een significante bijdrage aan de welvaart in Europa. De tijd dat ‘plastic’ als een derderangs materiaal werd gezien ligt dan ook ver achter ons. PlasticsEurope doet regelmatig onderzoek in kwantitatieve zin naar de productie, de vraag en de herverwerking van kunststoffen in Europa.

Beurzen

Een voorbeschouwing op de veertiende editie van de Euromold. Deze veelzijdige vakbeurs voor productontwikkeling vindt begin december plaats in Frankfurt am Main. Verder een nabeschouwing op de afgelopen kunststoffenbeurs in Veldhoven.

Techniek

Al meer dan vijftig jaar worden rekstroken met succes toegepast voor experimentele spanningsanalyse, het analyseren van constructies en het valideren van rekenmethodes. In de loop der jaren heeft de rekstrooktechnologie zich bewezen als een betrouwbare en nauwkeurige technologie voor het meten van belastingen in composietmaterialen.