18e Jaargang, nummer 7-2007

Special

De komende maand presenteert de mondiale kunststof- en rubberindustrie zich tijdens de K 2007 in Düsseldorf, met als motto ‘Turning Vision into Business’. De deelnemers aan ’s werelds grootste vakbeurs voor kunststoffen en rubbers werken onder hoogspanning om van 24 t/m 31 oktober 2007 de vakbezoekers te kunnen overtuigen met hun innovaties. Ruim 2.900 exposanten zullen op deze leidende vakbeurs in Düsseldorf hun nieuwste ontwikkelingen aan een breed publiek presenteren.

Bedrijfsreportage

Kunststof composietmaterialen hebben en maken de toekomst. De combinatie van welhaast spectaculaire materiaaleigenschappen, de hoge mate van vormvrijheid en zelfs de esthetische eigenschappen hebben met name de koolstofvezelversterkte producten een high tech imago gegeven. Refitech uit Waalwijk is zo’n bedrijf dat van het maken van producten op basis van koolstofvezelversterkte composieten haar specialiteit heeft gemaakt.

Management

De polyamidemarkt in Europa groeide in de laatste drie jaar met gemiddeld 3,7% per jaar, ruim hoger dan de gemiddelde groei van het Europese Bruto Nationaal Product in diezelfde periode. Dit succes is niet in de laatste plaats te danken aan de veelzijdigheid van dit materiaal, dat vaak ook gemodificeerd wordt met (vezel)versterking, elastomeren en additieven.  

Beurzen

Een voorbeschouwing op de Beurs Composites Europe, die vorig jaar een succesvolle primeur beleefde. De beurs wordt voorafgegaan door de 10e Internationale AVK-conferentie.

Techniek

Het streven naar perfectie is inherent aan de mens en ook binnen de productontwikkeling wordt hiernaar gestreefd. Sinds kort heeft de productontwikkelaar een nieuw gereedschap voorhanden om het optimale product te ontwerpen: Computer Aided Optimization.