18e Jaargang, nummer 6-2007

Special

Op woensdag 26 en donderdag 27 september komt een groot deel van met name de Nederlandse en Belgische kunststoffenwereld weer bijeen in de Koningshof in het Brabantse Veldhoven. De ruim 180 standhouders brengen veel interessant nieuws, op werkterreinen als productontwikkeling, grondstoffen en materialen, spuitgieten en extrusie, matrijsbouw, machines, software en rapid prototyping. Als voorproefje stelt een groot aantal van hen zich in deze beursspecial aan u voor. Bovendien bevat dit extra dikke nummer een handige uitneembare beursplanner.

Bedrijfsreportage

Dyka uit Steenwijk is ditmaal het onderwerp van de bedrijfsreportage. Ooit gestart door een visionaire loodgieter, nu vijftig jaar later een bedrijf dat door daadkracht aan visie te koppelen is uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt voor kunststof leidingsystemen.

Techniek

Pushtrusie is een ‘direct in-line’ compoundeerproces voor het versterken van thermoplastische materialen. Onlangs werd een belangrijke aanvulling op deze compoundeertechniek gepresenteerd: koolstofvezelversterking voor engineering plastics.

Management

AMI Consulting heeft Europa’s polymeerdistributeurs onder de loep genomen. In een ander rapport keek deze marktonderzoeker naar ontwikkelingen in de markt voor krimpfolies. En Syntens organiseert een workshopcyclus ‘Succesvol Produceren’.

Serie

In dit derde en afsluitende deel van de serie over Design for Manufacturing (DFM) en Design for Assembly (DFA) maken we kennis met de Boothroyd/Dewhurst methode en met FMEA: Failure Mode and Effect Analysis.