18e Jaargang, nummer 4-2007

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

Kiezen voor moeilijk om daaraan je bestaansrecht te ontlenen. Als compoundeur van technische kunststoffen heeft Witcom Engineering Plastics niet de makkelijkste weg gekozen, maar zich weloverwogen met speciale compounds op nichemarkten gericht

Serie

Binnen de productontwikkeling zijn Design for Manufacturing (DFM) en Design for Assembly (DFA) veelgehoorde begrippen. In dit eerste deel van een driedelige serie leggen we uit wat DFA en DFM is en hoe de koppeling tussen productontwerp en fabricagemethoden tot stand komt.

Beurzen

Een voorbeschouwing op de zesde editie van de beurs Vision & Robotics. Verder nabeschouwingen op de JEC Composites Show en de tweedaagse vakbeurs voor Motion Control in Factory Automation (MOCON)

Onderzoek

De toekomstverwachtingen voor elektro-actieve polymeren zijn hooggespannen. Verder een nieuwe gepatenteerde technologie, waarmee speciale rekstroken rechtstreeks in vezelversterkte composietmaterialen kunnen worden ingebed om zo de belasting te kunnen meten.

Management

De ontwikkelingen in de Chinese spuitgietindustrie en bij het rotatiegieten. En deelname aan een themadag van het Mikrocentrum blijkt een handige manier om een techniek of een methode snel te leren kennen.

Apparatuur

De Arburg Technology Days ontvangen een record aantal bezoekers. En de Oostenrijkse klimaatspecialist Fasti heeft voor klanten uit het extrusieblazen een volledig nieuw concept ontwikkeld.

Materialen

Ondanks de fantastische perspectieven voor materialen uit hernieuwbare bronnen, is het toch noodzakelijk ze door middel van innovaties meer competitief te maken. Verder een artikel over de introductie van de Araldite® 2000 PLUS constructielijmen.

Techniek

Met een nieuw ontwikkelde matrijstechnologie van het Zwitserse Georg Kaufmann Formenbau AG is het nu mogelijk onderdelen met verschillende decoratieve oppervlakken te spuitgieten in één enkele spuitgietmachine.