18e Jaargang, nummer 2-2007

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

Amitek Prototyping is één van de weinige bedrijven in Nederland die actief zijn op het gebied van het bouwen van prototypes, daarbij gebruikmakend van hoogwaardige technologieën die met name voor productontwikkelaars veel meerwaarde bieden. Wij namen een kijkje in de spreekwoordelijke keuken en raakten onder de indruk van de mogelijkheden.

Onderzoek

Recent is High Performance Differentiële Scanning Calorimetrie (HPer DSC) geïntroduceerd; een methode die het mogelijk maakt met hoge scansnelheden warmte-effecten kwantitatief te meten. De apparatuur hiervoor is inmiddels commercieel beschikbaar onder de naam HyperDSC.

Materialen

Het Duitse Propex Fabrics heeft een composietmateriaal ontwikkeld uit 100% polypropyleen. Dit zelfversterkend PP-composiet dat op basis van selectief smelten tot stand komt, is door Samsonite gekozen als basis voor haar nieuwe productlijnen..

Management

Een interview met Cor van Gils, algemeen directeur van Dragon Plastics uit het Zeeuwse Sint Maartensdijk. Hij startte een succesvolle nevenvestiging in Slowakije.

Serie

Het derde en daarmee afsluitende deel van de serie over granuleren. In dit deel wordt het kopgranuleren tot in detail uit de doeken gedaan.