18e Jaargang, nummer 1-2007

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

Ferlin Plastics Automation, vooral bekend van de Gravimix doseerapparatuur, heeft na 25 jaar via een management buy out twee nieuwe eigenaren gekregen. Wouter Maathuis en Hermen Wennemars staan daarmee aan het roer van een internationaal opererende onderneming, met een zelf ontwikkeld product als sterke basis voor verdere groei.

Milieu

Een innovatief project voor de recycling van productie-afval won afgelopen najaar de prestigieuze milieuprijs van de AVK, de federatie van vezelversterkte kunststoffen in Europa. De winnaars: Volkswagen AG, Ticona GmbH en de Nederlandse recyclingspecialist Eco-Care BV.

Onderzoek

Milliken Chemical opent een Europees microbiologie-laboratorium. De aanvraagtermijn voor een EVIO-subsidie is verlengd. En Hostalen HDPE-buiswerk wordt nu al vijftig jaar doorlopend getest.

Serie

Granuleren is naar volume gerekend de belangrijkste verwerkingstechniek in de kunststofbranche. In het tweede deel van deze serie kijken we naar de methode van het automatisch strenggranuleren.

Management

Rabobank Cijfers & Trends heeft voor de dertigste keer de ontwikkelingen in het Nederlandse bedrijfsleven in kaart gebracht en geeft daarbij haar visie op de diverse branches in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit het nieuwste rapport blijkt dat het goed gaat met de Nederlandse industrie als geheel en zeker ook met de kunststofindustrie. En uit een ander rapport – van de VNCI – blijkt dat de Nederlandse chemische industrie ruim boven het EU-gemiddelde presteert.