17e Jaargang, nummer 4-2006

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

De Monchy International BV is als distributeur van engineering plastics en high performance plastics een bekende speler in kunststofland. Daarbij richt het bedrijf zich nadrukkelijk op zorgvuldig geselecteerde niches die zodanig gekozen zijn, dat De Monchy hierin een onderscheidende rol kan spelen.

Serie

IXEF®-materialen zijn in hoge mate met glasvezel gevulde semi-aromatische polyamiden. Omdat dit materiaal steeds vaker toegepast wordt, kijken we in deze vierdelige serie naar tal van aspecten ten aanzien van het ontwerpen met en het verwerken van IXEF®-materialen. In dit eerste deel gaan we in op ontwerp en verwerking voor minimale kromtrekking.

Materialen

Kunststoffen spelen een belangrijke rol op het komende wereldkampioenschap voetbal. Dankzij polymeren zijn sportuitrusting en speelmateriaal alvast in topvorm.

Apparatuur

De vraag naar grote diameter kunststof leidingen neemt sterk toe. Fabrikant van extrusie-apparatuur Battenfeld Extrusionstechnik speelt hier op in en levert turnkey productielijnen.

Techniek

In de VS werken medische bedrijven doorlopend aan nieuwe implantaatontwerpen. Deze onderdelen moeten worden getest om hun sterkte en duurzaamheid op de lange termijn te verifiëren. Voor de noodzakelijke vermoeiingsproeven gebruiken veel Amerikaanse onderzoeksinstellingen beenderen van ingegoten epoxycomposiet.

Management

Een rapport van AMI laat zien dat het met de spuitgietindustrie in het Verenigd Koninkrijk bepaald niet goed gaat. Het aantal spuitgieters aan gene zijde van de Noordzee neemt in hoog tempo af.

Jaaroverzicht

Overzicht van de in 2006 verschenen artikelen van Kunststof Magazine.