17e Jaargang, nummer 3-2006

In deze editie o.a.:

Special

Op woensdag 10 en donderdag 11 mei verzamelt de kunststoffenbranche zich voor de vierde maal in de Kortrijk Xpo voor de vakbeurs Plastics for the Industry. In dit nummer een uitgebreide special.

Bedrijfsreportage

VacuMetal metalliseert met behulp van de hoogvacuüm opdamptechniek diverse kunststoffen, glas en metaal. Als nevenactiviteit biedt VacuMetal de mogelijkheid om kunststof producten in diverse metallics- en RAL-kleuren te lakken met 1K- en 2K-laksystemen. Inmiddels heeft het bedrijf uit het Brabantse Oosterhout op haar werkterrein een top-vijf positie in Europa bereikt.

Beurzen

Korte nabeschouwing van een succesvol verlopen ESEF/Technishow.

Techniek

Rapid prototyping technologieën van Materialise maken de productiecyclus bij Renault korter.

Apparatuur

Arburg is jarig. De reus uit het Zwarte Woud speelt al vijf decennia lang een grote rol in de ontwikkeling van spuitgietmachines en bijbehorende randapparatuur.

Materialen

Hoogwaardige kunststoffen worden steeds vaker ingezet in de medische wereld. In dit artikel enkele ontwikkelingen op het gebied van hoogwaardige kunststoffen voor medische hulpmiddelen.

Management

Volgens een rapport van marktonderzoeker AMI zal de Europese markt voor thermoplasten over 2005 een groei van minder dan twee procent laten zien. Daarmee laat deze 37,5 miljoen ton grote markt een verdere vertraging van de groei zien.