17e Jaargang, nummer 2-2006

In deze editie o.a.:

Special

Nog een paar weken en dan gaat de eerste editie van de vakbeurs Plastics Innovations Benelux van start. Een nieuwe beurs in kunststoffenland, die zich vanuit Antwerpen richt op de kunststof- en rubberindustrie in de Benelux. Organisator easyFairs heeft deze beurs speciaal ontwikkeld om als verkoopplatform voor de kunststof- en rubberindustrie te fungeren. In dit nummer een uitgebreid overzicht van hetgeen de standhouders van de eerste editie van deze beurs te bieden hebben.

Bedrijfsreportage

In Rokatec BV uit De Meern is een bureau dat actief is op het gebied van productontwikkeling en het leveren van producten in zowel kunststof als in metaal of in combinaties daarvan. Het bedrijf, dat dit jaar haar vijftienjarig bestaan zal vieren, groeit met gemiddeld 25 procent per jaar. Eén van de onderdelen van haar uitgekiende strategie is dat Rokatec zelf ook investeert in de producten van haar opdrachtgevers.

Serie

Productbelevingen worden deels bepaald door de materialen waarvan producten gemaakt zijn. Een materiaal bevat immers naast functionele eigenschappen ook esthetische en associatieve eigenschappen en beiden hebben dan ook invloed op de beleving. Dit laatste deel van het drieluik over de beleving van kunststofproducten gaat over de manieren waarop de esthetische eigenschappen onderdeel van het product kunnen worden.

Beurzen

Wetenswaardigheden op beursgebied, met nieuws over de komende ESEF/Technishow beurs in Utrecht, de JEC in Parijs en de Utech Europe 2006 die in Maastricht wordt gehouden.

Techniek

De Italiaanse machinebouwer Persico heeft een nieuwe technologie voor de fabricage van meerlaags rotatiegietproducten geïntroduceerd. De nieuwe technologie maakt gebruik van Persico’s Leonardo machine, een nieuw en volledig geautomatiseerd systeem voor rotatiegieten. Plus een artikel over de LaserCusing-techniek, waarmee effectieve contourkoeling mogelijk wordt. JB Ventures BV uit Nijverdal beschikt als eerste én enige bedrijf in de Benelux over een M3 Linear LaserCusing machine.