16e Jaargang, nummer 5-2005

In deze editie o.a.:

Materialen

Hylite, een sandwichplaat opgebouwd uit twee dunne aluminium huiden, met daartussen een dunne kern van Polypropyleen, is door Corus ontwikkeld om een superlichte plaat met een grote buigstijfheid te krijgen.

Bedrijfsreportage

Greijn Form Technics BV is naar eigen zeggen een kunststofvervormer. Het bedrijf uit het Limburgse Reuver richt zich met name op technieken als vacuümvormen, draperen en thermisch buigen. General manager en eigenaar Ger Steeghs laat zien hoe men er in slaagt een groot aantal markten met een breed scala aan producten te bedienen.

Technisch nieuws

Gammaficatie als techniek om de materiaaleigenschappen van kunststoffen te verbeteren. En verder: het coderen van kunststofproducten wordt steeds vaker noodzakelijk. Een artikel over het kiezen van de juiste markeer- en codeertechnologie.

Management

Een workshop van Syntens helpt bedrijven hun productie beter te organiseren. En met energie-efficiënt persluchtgebruik is substantiële kostenbesparing te boeken: hoe informatie-uitwisseling in gebruikersgroepen van SenterNovem leidt tot concrete resultaten. Verder de nauwe samenwerking tussen NRK en TNO, waarmee innovatie en kostenreductie wordt ondersteund.