16e Jaargang, nummer 4-2005

In deze editie o.a.:

Materialen

L-SIM is de merknaam voor een nieuw composietplaatmateriaal, bestaande uit een gemetalliseerd glasweefsel, geïmpregneerd met een hoogwaardige epoxyhars. En NPSP Composieten bouwt professionele hoorns uit kunststof en gebruikt hennepvezels in een VA-RTM proces om kunststof als hout te laten klinken.

Bedrijfsreportage

Het Nederlands-Engelse bedrijf AMS Group BV heeft in het zakendoen met China haar specialisatie gevonden. Door haar kennis over het land en door haar wereldwijde netwerk is het bedrijf in staat meerwaarde te creëren die verder gaat dan het volgen van een hype. Wij spraken met medeoprichters Simon Masters en Bart Bakkum over zakendoen in China.

Serie

Deel drie van de serie over Waterinjectie-technologie (WIT). In dit laatste deel kijken we naar het (tweecomponenten) full shot sandwich-proces, het short shot sandwich-proces en naar hybride processen. Tot besluit de toepassingsmogelijkheden van componenten die met deze relatief jonge technologie zijn vervaardigd.

Technisch nieuws

Infrarood-thermografie is een spectrometrische methode die het mogelijk maakt om de temperatuurhuishouding van een compleet object gelijktijdig te meten. Verder een artikel over de ontwikkeling van een SoftTooling systeem met aluminium matrijzen. JB Ventures verwacht hiermee een bruikbaar alternatief voor vacuümgieten en productie van kleine series te hebben ontwikkeld.