16e Jaargang, nummer 3-2005

In deze editie o.a.:

Materialen

Cyclics Corporation is een Amerikaanse onderneming die zich volledig toelegt op het ontwikkelen en leveren van Cyclics Resins; producten gebaseerd op CBT (cyclobuteentereftalaat). De lage viscositeit en isotherme verwerking bieden opmerkelijke voordelen.

Bedrijfsreportage

Rotatiegieten is een relatief onbekende verwerkingsmethode voor het maken van sterke, holle producten. Dragon Plastics uit Sint Maartensdijk (Zeeland) is één van de weinige bedrijven in Nederland die zich in deze techniek heeft gespecialiseerd.

Serie

Het tweede deel van de serie over Waterinjectie-technologie (WIT). In het eerste deel gingen we in op de techniek van waterinjectie. In deze aflevering maken we kennis met een deel van de beschikbare procestechnologieën: Het short shot-proces, het melt push back-proces, het overspill-proces en het flush-proces.

Beurzen

In het beursgebouw Eindhoven wordt op 11 en 12 mei aanstaande wederom de tweejaarlijkse vakbeurs Materials Engineering gehouden. Tijdens deze beurs op het gebied van materiaaltechnologie zullen weer veel noviteiten worden getoond. Verder een korte terugblik op de Duitse kunststofverwerkingsbeurs KMO 2005.

Technisch nieuws

Pekago Kunststoffen BV spuitgiet prototypes in matrijzen uit kunststof en heeft daarmee voor een aantal gevallen een bruikbaar alternatief voor rapid prototyping.

Apparatuur

3D-printers maken het mogelijk echte onderdelen uit ABS rechtstreeks vanaf een 3D-tekening te maken. Bravilor Bonamat, specialist in professionele koffiezetters en waterkoelers heeft zo'n apparaat: de Dimension 3D-printer van Stratasys.