16e Jaargang, nummer 2-2005

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

Waar het de verwerking van secundaire grondstoffen tot hoogwaardige eindproducten betreft, mag Lankhorst Recycling als de absolute pionier worden gezien. Het bedrijf uit Sneek heeft hierin een leidende marktpositie, maar dat is voor de Friezen geen reden om op de lauweren te gaan rusten.

Beurzen

Voorbeschouwing KMO-beurs. Van 16 tot en met 19 maart is het Messezentrum Bad Salzuflen het toneel van de beurs KMO 2005. Deze vakbeurs voor de kunststofindustrie, die in oneven jaren wordt gehouden, staat uitsluitend open voor vakbezoekers.

Serie

De voorgaande serie ging over gasondersteund spuitgieten. Maar voor het spuitgieten van holle producten bestaat ook nog een andere techniek: waterinjectie. In dit eerste deel gaan we in op de technische aspecten achter deze tamelijk nieuwe productiewijze.

Toepassingen

De laatste jaren staan biopolymeren -- biologisch afbreekbare kunststoffen -- weer volop in de belangstelling. De keuze voor een biopolymeer is echter van meerdere factoren afhankelijk.

Management

Het Hipermoulding-project is een Europees project dat zich richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige injectiematrijzen en bijbehorende processen.

Recycling/Milieu

SP-Metal uit Hardenberg is gestart met de productie van een bio-afvalzak voor huishoudelijk groente-, fruit- en tuinafval.