15e Jaargang, nummer 9-2004

In deze editie o.a.:

Bedrijfsreportage

Reeuwijkse composietenspecialist koppelt vakkennis aan pragmatische aanpak. Op de kunststoffenbeurs in Veldhoven was Fiberteam de enige deelnemer met een specialisatie in composietproducten. Reden voor een interview.

Serie

Deel 3 van de serie over gasondersteund spuitgieten. Dit artikel van auteur Willy van Hoye, lid van het team van experts van het Vlaams Kunststofcentrum, gaat in op gasondersteund spuitgieten van vlakke onderdelen.

Software

In hoeverre zijn de resultaten van spuitgietsimulatie representatief voor het daadwerkelijke eindproduct? Hoe dicht wordt met bijvoorbeeld Moldflow MPI software de realiteit benaderd? Dit artikel toont een vergelijking tussen de resultaten van een Moldflow spuitgietanalyse en het resultaat van metingen aan hetzelfde product, nadat het daadwerkelijk gespuitgiet is.

Onderzoek

Onderzoek door vakgroep van de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven: Ontwerp en verificatie van kunststoftanks met behulp van normen en eindige elementen methoden. Om de sterkte te berekenen van rechthoekige thermoplastische tanks -- met of zonder verstevigingen -- onder belasting van een hydrostatische druk, kan men gebruikmaken van de DVS 2205 norm.

Recycling/Milieu

De European Plastics Recyclers association (EuPR) heeft een bijgewerkte versie van haar 'Recycling Directory' uitgegeven. Een nieuwe VMK-folder brengt duidelijkheid in regelgeving ten aanzien van eisen aan verpakkingen.

Jaaroverzicht

Overzicht van de in 2004 verschenen artikelen van Kunststof Magazine.