< Terug naar resultaten

Albis Benelux B.V.

Paardeweide 2
4824EH Breda
Tel. + 31(0) 765433800
E-mail albisbenelux@albis.com
Website www.albis.com
Vakgebied
Grondstoffen en/of additieven
Bedrijfsprofiel
Opgericht in 1971 te Rotterdam en momenteel gevestigd in Breda, met een logistiek centrum in Etten-Leur, is ALBIS Benelux B.V. een volle dochteronderneming van ALBIS PLASTIC GmbH. ALBIS PLASTIC GmbH is één van de toonaangevende bedrijven in thermoplasten en thermoplastische elastomeren. Naast het productportfolio van bekende kunststoffabrikanten, zoals o.a. BASF, Covestro, INEOS Styrolution, LANXESS, LyondellBasell en Eastman, biedt ALBIS de kunststof verwerkende industrie een uitgebreid assortiment van hoogwaardige kunststoffen, special compounds en masterbatches.

In 2016 heeft de ALBIS Groep, die ongeveer 1200 medewerkers in dienst heeft, een omzet van 903 miljoen euro behaald. Met 23 buitenlandse dochterondernemingen is het in Hamburg gevestigde bedrijf sterk vertegenwoordigd in Europa met een groeiende aanwezigheid in Noord-Afrika, Verre Oosten en Amerika. ALBIS produceert kunststof compounds en masterbatches op zeven plaatsen; Hamburg (Duitsland), Zülpich (Duitsland), Obernburg (Duitsland), Manchester (Verenigd Koninkrijk), Humenné (Slowakije), Changshu (China) en Duncan (USA).

In Duncan, South Carolina en Obernburg verwerkt ALBIS post-industriële grondstoffen, die de basis vormen voor de ALTECH®ECO materialen. ALBIS Benelux is lid van het High Tech Platform van het Mikrocentrum en lid van de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustire het NRK. Jaarlijk sponsort Albis Benelux „Artsen zonder grenzen“ en de „Make a Wish“ foundation.
Producten en diensten
Compounding en Distributie voor BASF, IneosStyrolution, Covestro, Eastman, Lanxess, Solvay, Kepital, Vamptech, MBA Polymers, Romira, Toray, Uksol, Sipol en Tecnaro.