Seminar_Future_proof_plastics_-_Kunststofverpakkingen_toekomstbestendig..PNG.png
Agenda

Seminar Future Proof Plastics – Kunststofverpakkingen toekomstbestendig?!

Hoe toekomstbestendig zijn kunststofverpakkingen? Tijdens het seminar Future Proof Plastics bieden NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland sprekers uit de politiek, retail, NGO's en recycling een podium. Zij presenteren hun visie en spreken hun verwachtingen uit naar de producenten van kunststof en kunststof verpakkingen. 

 

Albert Heijn is een campagne gestart om verpakkingen verder te verduurzamen. Namens deze retailer vertelt Anita Scholte Op Reimer welke rol zij ziet voor het verpakkende bedrijfsleven. De overheid steunt de Europese plannen om kunststofverpakkingen voor eenmalig gebruik te verbieden. Esther de Kleuver houdt de industrie namens het Ministerie van IenW een spiegel voor. Ook Michel Schuurman (MVO Nederland), Matthijs Veerman (Morssinkhof Plastics) en Toine Timmermans (Taskforce Circular Economy in Food) schetsen het gewenste toekomstbeeld voor kunststofverpakkingen. Joan Hanegraaf (voorzitter NRK Verpakkingen) vertelt deze middag meer over het Materiaalverduurzamingsplan en de initiatieven die vanuit de industrie op de planning staan om verpakkingen de komende jaren verder te verduurzamen. Rolf van Beeck (voorzitter PlasticsEurope Nederland) evalueert de verschillende presentaties en geeft zijn visie op het toekomstperspectief van de kunststofindustrie.


Download hier het volledige programma.

Vindt u ook dat dit het moment is om met elkaar de schouders eronder te zetten? 
Meld u dan aan en praat mee over de toekomstbestendigheid van kunststofverpakkingen.

 

Praktische informatie

 

Datum : 19 november 2018

Tijd : 13.00 - 18.00 uur

Locatie : THREE-SIXTY in Veghel (innovatiecentrum voor circulaire economie)

Toegang : gratis, aanmelden is wel verplicht

Extra programma-onderdeel
Het officiële programma start om 13.00 uur. U kunt om 11.30 en 12.00 uur deelnemen aan een inspirerende rondleiding door het innovatiecentrum THREE-SIXTY en De Verspillingsfabriek. Via het aanmeldformulier kunt u zich hiervoor opgeven. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er gelegenheid om gebruik te maken van de lunch.

Kosten en voorwaarden

Future Proof Plastics is gratis toegankelijk, maar wel onder één belangrijke voorwaarde. Geheel passend bij de locatie wil men er alles aan doen om verspilling van voedsel en energie tegen te gaan. Daarom wordt in geval van ‘no show’ een fee van € 75 in rekening gebracht als u op de dag zelf én zonder schriftelijke of telefonische afmelding niet aanwezig bent. Het wordt daarom daarom ook zeer op prijs gesteld als u uw aanwezigheid bij lunch en netwerkborrel zo zorgvuldig mogelijk aangeeft. Annuleren kan tot maandag 12 november. Vanzelfsprekend is bij verhindering een collega van harte welkom.

 

Dit seminar wordt georganiseerd door:

 

NRK Verpakkingen en PlasticsEurope Nederland