stefan-kruppa-neu.jpg
Advertorial

Wij bieden holistische digitale oplossingen en diensten

Digitalisering is volwassen geworden, zegt dr. Stefan Kruppa. Het potentieel van KraussMaffei's digitale oplossingen voor klanten wordt uitgelegd in dit interview met directeur Smart Machines Dr. Stefan Kruppa. 

 

Foto's: KraussMaffei

 

Digitalisering neemt enorme sprongen voorwaarts en voelde sneller en sneller. Hoe kunnen digitale tools deze industrie veranderen als we naar de kunststofindustrie kijken? Welke kansen en risico's zijn de veranderingen als gevolg van digitalisering?

De machinetechnologie in de K-industrie is nu erg volwassen. Individuele machines en productiecellen produceren tegenwoordig zeer efficiënt met een laag energieverbruik. Tegelijkertijd heeft digitalisering in de industrie zijn intrede gedaan. Machines en apparatuur zijn de afgelopen jaren al slimmer geworden en de fabrieken zijn met elkaar verbonden via hostcomputersystemen. Desondanks is er nog veel potentieel voor verbetering bij kunststofverwerkende bedrijven. Vooral in het totale netwerk van een intelligente fabriek (smart factory) zijn er mogelijkheden om enerzijds naadloze en efficiëntere componenten en subassemblages te produceren en anderzijds om de machines optimaal te gebruiken.

In de afgelopen jaren is een toegenomen gebruik van systemen voor procesbesturing en andere assistentiesystemen waargenomen. Veeleisende processen vereisen tegenwoordig speciale aandacht, schrootkosten worden snel een kritieke factor. Daarom blijft product- en proceskwaliteit de focus van elke productie. Digitalisering biedt kansen om de complexiteit te verminderen en om gerichte ondersteuning te bieden aan mensen in de fabrieken, waardoor de druk op hen wordt verlicht.

 

Digitalisering maakt grote vorderingen en het tempo lijkt steeds sneller te worden. Kijkend naar de kunststofindustrie, in hoeverre veranderen digitale tools deze industrie? Welke kansen en risico's vloeien voort uit de verandering als gevolg van digitalisering?

De machinetechnologie in de kunststofindustrie is nu zeer geavanceerd. Tegenwoordig produceren individuele machine- en productiecellen met een hoog rendement en een laag energieverbruik. Tegelijkertijd heeft de digitalisering zijn intrede gedaan in de industrie. De laatste jaren zijn machines en systemen slimmer geworden en zijn de fabrieken met elkaar verbonden door mastercomputersystemen. Toch bestaat er veel potentieel voor verbetering bij kunststofverwerkende bedrijven. Er is latent potentieel in het totale onderling verbonden systeem van een slimme fabriek, waardoor het nog naadlooser en efficiënter is om componenten en subassemblages te produceren en om een ​​maximale benutting van de machinepool te bereiken.

 

In de afgelopen jaren hebben we een toenemend gebruik van systemen voor procesbesturing en andere assistentiesystemen gezien. Tegenwoordig vereisen uitdagende processen bijzondere aandacht, waarbij schrootkosten snel een kritieke factor worden. Daarom blijven product- en proceskwaliteit het middelpunt van elke productie. Hier biedt digitalisering kansen om de complexiteit te verminderen en de mensen in de fabrieken gericht te ondersteunen en zo hun werklast te verminderen.

 

 

In hoeverre kunnen we KraussMaffei een pionier in digitalisering noemen? Welke innovatieve oplossingen biedt KraussMaffei om zijn klanten te ondersteunen op weg naar een digitale wereld? Zijn er vergelijkbare oplossingen op de markt (zoals op het gebied van netwerken, efficiëntie, enz.)?

 

In de afgelopen jaren heeft KraussMaffei al veel ervaring opgedaan met zelfregulerende systemen en intelligente wizards - de sleutel tot succes waren altijd gegevens van de machines. Daarom hebben we zelfs in een vroeg stadium een ​​team opgezet dat zich toelegt op de meerwaarde die wordt verkregen uit proces- en machinegegevens. Het doel is altijd om informatie te verkrijgen uit (onbewerkte) gegevens en deze te gebruiken om oplossingen te ontwikkelen in de vorm van applicaties en diensten voor gebruikers. Dienovereenkomstig biedt KraussMaffei gebruikers producten zoals dataXplorer zodat ze toegang hebben tot (meestal ongebruikte) gegevens. Het leiderschap op het gebied van innovatie is vooral duidelijk in het feit dat KraussMaffei uitgebreide oplossingen en diensten biedt die het eenvoudig maken om meerwaarde uit gegevens te genereren. De digitale service socialProduction bijvoorbeeld, beschikt over kunstmatige intelligentie die het mogelijk maakt om uitzonderingen en fouten in het productieproces te detecteren voordat ze überhaupt gebeuren. Een technicus of operator wordt onmiddellijk op de hoogte gebracht van het naderende incident met behulp van een mobiele app en kan snel ingrijpen om het te corrigeren.

 

"Het leiderschap op het gebied van innovatie is vooral merkbaar omdat KraussMaffei holistische oplossingen en diensten biedt die het gemakkelijk maken om waarde uit gegevens te genereren."