Tricas_NIR.jpg
Advertorial

Think ‘cross-over’ and innovate!

Bij de ontwikkeling van producten richt Tricas zich op het doorgronden van bestaande en nieuwe technologieën. Door het integreren van technieken uit verschillende sectoren ontstaan nieuwe toepassingen en technologieën, wat leidt tot innovatie. Dit noemen men ‘cross-over’ innovation.


Een interessant voorbeeld hiervan is het inzetten van NIR-technologie bij kunststof producten. Door een goed begrip van het gedrag van Near Infra Red in combinatie met de laatste stand van CCD-sensoren en kunststof additieven kunnen volledig nieuwe toepassingen en markten worden aangeboord, die voorheen ondenkbaar waren. Denk hierbij aan hoge precisie recycling, verhoogde kwaliteitscontrole van niet zichtbare onderdelen met machine vision of het 3D-scannen van interne (niet zichtbare) componenten.

Het meest verrassende aan deze ontwikkeling is dat de mogelijkheden van NIR ook met gewone consumentenelektronica zichtbaar gemaakt kunnen worden. Een demonstratie hiervan is te zien op de stand van Tricas Industrial Design & Engineering.

 

logo_tricas.jpg


STAND: 196 | 
WWW.TRICAS.NL