Europese beurs en forum voor composieten, technologie en toepassingen

COMPOSITES EUROPE 2011 brengt de mogelijkheden van hoogwaardige composietmaterialen onder de aandacht

-

Van de laatste generatie GRP tot geavanceerde innovatieve koolstoftoepassingen in de auto- en  vliegtuigbouw: van 27 tot 29 september is COMPOSITES EUROPE in Stuttgart (Duitsland) het podium voor de trends in de markt van composietmaterialen. Op de gespecialiseerde beurs worden voor de zesde keer technologieën en producten gedemonstreerd die de gehele waardeketen van vezelversterkte materialen bestrijken. COMPOSITES EUROPE laat innovatieve oplossingen zien voor belangrijke applicatiebedrijfstakken, zoals de auto-industrie, de luchtvaartindustrie en de bouw- en constructiesector. Bezoekers kunnen ook rekenen op een uitgebreid ondersteunend programma, variërend van het forum met internationale lezingen inclusief een workshop over kleefstoffen, tot het productdemonstratieterrein en de banenmarkt. COMPOSITES EUROPE zal van start gaan met de International AVK Conference.


Ca. 350 internationale exposanten worden verwacht op COMPOSITES EUROPE 2011, van de grote marktspelers tot de kleine en middelgrote specialisten. Onder hen bevinden zich toonaangevende bedrijven uit de branche zoals 3B Fibreglass, Advanced Composites Group, Ahlstrom Glassfibre en Huntsman Advanced Materials. Het koolstofvezelsegment, dat naar verwachting in de toekomst een snelle ontwikkeling zal doormaken, wordt vertegenwoordigd door internationale marktleiders zoals Toho Tenax, SGL Carbon, Zoltek en, voor de eerste maal, Mitsubishi Rayon.

International AVK Conference
Alweer voor de zesde keer zal de beurs van start gaan met de internationale conferentie van de AVK (de Duitse Federatie voor vezelversterkte kunststoffen). Van 26 tot 27 september worden zo'n 500 deelnemers verwacht in de beurshallen van Stuttgart, die via de lezingen die op het programma staan alles te weten kunnen komen over de laatste innovaties op het gebied van vezelversterkte kunststoffen.

In twee reeksen van lezingen geven prominente deskundigen hun visie op de vele, diverse toepassingen van vezelversterkte kunststoffen. Er wordt bijvoorbeeld een lezing gegeven over "Structural lightweight applications made from thermoplastic composites" en "Thermoplastic composites for the A350 XWB". In een speciaal lezingenblok met de titel "Research for practical application" brengen hoogleraren van vermaarde universiteiten en instituten verslag uit van trends, vergelijkende materiaalonderzoeken, toepassingen voor seriematige productie en de uitgebreide reeks ontwerpmogelijkheden van vezelversterkte kunststoffen.

COMPOSITES-forum
 
Technische principes, trends en innovaties – tijdens een internationaal lezingenforum zal de COMPOSITES EUROPE-beurs opnieuw gespecialiseerde lezingen presenteren over recente onderwerpen die betrekking hebben op de ontwikkelingen in de branche in 2011. In speciale workshops en presentaties van exposanten ontvangen de bezoekers informatie over de grondbeginselen, trends en innovaties met betrekking tot de verschillende toepassingen van composietmaterialen. Als onderdeel van het gevarieerde programma worden workshops georganiseerd over lijm- en hechtingstechnologieën, toepassingsgericht onderzoek en hergebruik van composieten. Het driedaagse programma bestaat uit lezingen en presentaties door exposanten in het Engels en het Duits.

Bezoekersattractie:
het 'productdemonstratieterrein'
Live-demonstraties van de RTM-techniek (resin transfer moulding), het snijden van vezels en lijm- en hechtingstechnologieën – elk jaar is het 'productdemonstratieterrein' de grote bezoekersattractie van de beurs. Tijdens de speciale show in hal 10/11, die tot stand wordt gebracht in samenwerking met het Instituut voor Kunststofverwerking (IKV) van de RWTH University Aachen en de AVK, de Duitse Federatie van versterkte kunststoffen, kunnen de bezoekers in de praktijk kennismaken met high-tech producten en demonstraties bijwonen van productieprocessen en verschillende testprocedures voor composietproducten.

Over COMPOSITES EUROPE 2011
 
COMPOSITES EUROPE is de grootste beurs op de grootste Europese markt voor composieten. De beurs vertegenwoordigt de gehele waardeketen voor vezelversterkte kunststoffen, van grondstoffen tot eindproduct, en tevens de laatste verwerkings- en productietechnologieën. Ca. 350 internationale exposanten worden verwacht op de zesde editie van de beurs in Stuttgart. COMPOSITES EUROPE wordt georganiseerd door Reed Exhibitions in samenwerking met de brancheorganisatie van de Europese composietindustrie EuCIA en het internationale gespecialiseerde tijdschrift Reinforced Plastics. Vanaf het begin wordt COMPOSITES EUROPE tevens gesteund door de AVK, de Duitse Federatie van vezelversterkte kunststoffen.


Kijk voor meer informatie of inschrijving op de website: www.composites-europe.com.