Nieuws

Kunststoffenbeurs steeds internationaler

Kunststoffenbeurs steeds internationaler

Op 27 en 28 september 2017 organiseerde Mikrocentrum de 19e editie van de Kunststoffenbeurs in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Dit jaar stond het Rethink programma centraal, een initiatief van NRK en PlasticsEurope. In 2 volle dagen hebben ruim 3200 bezoekers elkaar ontmoet, inspiratie geput uit 40 lezingen, contacten gelegd met 279 exposanten en de kans genomen via het Enterprise Europe Network internationaal te netwerken.

De Kunststoffenbeurs, die zich steeds internationaler ontwikkelt, bleek weer hét jaarlijkse moment te zijn waar alle partijen die met kunststof te maken hebben elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en netwerken. Dat de Kunststoffenbeurs een internationaler karakter krijgt, bleek uit het feit dat er tijdens deze editie ruim 20 nationaliteiten vertegenwoordigd waren.

Het belang van samenwerking, duurzaamheid en circulaire economie centraal

Kunststof en rubber spelen een grote rol in onze samenleving; in bijna al onze gebruiksvoorwerpen zijn deze materialen namelijk verwerkt en kunststof en rubber wordt in 70% van alle innovaties verwerkt. Met het oog op milieu en de zogenaamde plastic soep, zijn verduurzaming, optimalisering, circulariteit en biologische afbreekbaarheid actuele thema’s binnen de kunststof- en rubberindustrie. Om dit te bereiken is samenwerking, zowel tussen de bedrijven als met de overheid nodig. Dat vinden ook het NRK en PlasticsEurope. Samen zijn zij het Rethink programma gestart, een initiatief dat zich actief inzet om van de kunststof- en rubberindustrie een belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving te maken. De Kunststoffenbeurs leent zich uitstekend om deze belangrijke speerpunten aan de buitenwereld te laten zien.

 Samenwerking van Mikrocentrum met NRK en PlasticsEurope succesvol

NRK en PlasticsEurope hebben bijgedragen aan een sterk lezingenprogramma. 4 keynote sprekers,verdeeld over de 2 dagen, richtten hun spotlight op een nieuwe kijk op kunststof en rubber vanuit de overheid, de circulaire economie in praktijk met de natuur als mentor, plastic: passie en perceptie, en Smart (plastics) Industry in de volgende fase: implementeren dus!

 Kunststoffen 2018

Volgend jaar viert de Kunststoffenbeurs haar jubileum, dan vindt namelijk de 20e editie plaats. Deze volgende editie staat gepland op 26 en 27 september 2018. Via de website www.kunststoffenbeurs.nl houden wij u graag op de hoogte.